Om mig

Mitt foto
Askim, Göteborg, West coast, Sweden
I am a woman "in the flower of my age". My great hobby is making silver jewellery out of silver clay and sterling silver. Sometimes I sell some too, because I cannot use it all myself. Other interests are SEVEN gorgeous grandchildren - nine with my husband's two, gardening, books, kayaking, photo... I write this blog in English to keep up the language after my retirement. I was a teacher in English and French for 18 years (so I ought to have a blog in French too...) and assistant head at a school for 15 years. My second blog shows my handmade silver jewellery. http://lillemorssilversmycken.blogspot.com

fredag 8 februari 2008

Ring med safirblå pärlor

Den här omlottringen har jag gjort i silverlera. Stenarna är syntetiska cirkoner som tål bränning. Jag blev väldigt förtjust i den - den skulle bli en favorit! När den var färdigbränd, började jag såga av en bit (som jag tyckte var för lång), och då gick den av i två delar! Efter en dags hårt arbete och flera försök lyckades jag till sist foga ihop den med hjälp av silverpasta och silverspruta. Min förtvivlan har bytts till glädje!

5 kommentarer:

ewa-christine sa...

Hej där i etern
Jättefint, tänk vilken spännande värld vi lever i med etern alltså.
Min dator har gjort "time out" på ett tag, så jag kommer inte in på min blogg, merän att jag ser att den varit besökt. Jag loggade ett konto hos Klas i väntan på bättre tider.
Med positiv hälsning Ewa-Christine

Lillemor sa...

Men du kan väl logga in på Klas dator? Har du lösenordet, så kan du ju logga in från vilken dator som helst!

ewa-christine sa...

Hej där
Nu kommer jag både in på mail och blogg, och jag kan också göra inlägg, det går frammåt.
Nästa steg är att logga in fler bloggare. Men det får ta sin tid.
Kommer det fler smycken på din blogg månne??

ewa-christine sa...

Blogg igen på dig
Det verkar som om det är du och jag som bloggar med varandra. Men det är helt OK, kul att du hittade glasögonen och att du hittade in på någon av Mini-Art-Quilts. Jag har beslutat mig för att göra klart alla "lösa lappar" så att det blir något.
Var har du dina inlägg??

Lillemor sa...

Ja du, jag har inte varit så flitig med mina tre bloggar o hemsida öht på sista tiden.
För närvarande har jag hållit på med att springa runt till olika provtagningar o läkare för att få diverse krämpor åtgärdade...
Igår kväll var jag dock på kurs i glasfusing - jättespännande!
Har inte fått hem ngt verk än - bränns i ugn hos läraren. Har en kväll kvar - nästa onsdag.
Har alltså fullt upp för närvarande med att "göra" smycken o hinner inte dokumentera... Men det kommer!